Novi Bennerji za spletno stran UMi-SeniorMemo

POSTANITE SeniorMEMO organizacija – odlična priložnost za vse organizacije, ki delajo s seniorji

Omogočite vašim varovancem boljše pogoje za razvoj svojih umskih potencialov. Vključite se v projekt, ki se širi po celem svetu in spodbuja ljudi ter jim omogoča izboljšati sposobnost pomnjenja in učenja tudi v tretjem življenjskem obdobju.

Kaj je SeniorMEMO projekt? SeniorMEMO je projekt, ki ga Univerzum Minerva Maribor v sodelovanju z Nacionalnim svetom miselnih športov Slovenije pripravlja za vse zainteresirane skrbnike, ki želijo izvajati predtekmovanja v pomnjenju za seniorje (šolska raven tekmovanja) po pravilih svetovne organizaciji miselnih športov. Namen projekta je spodbujat miselno aktivnost slovenskih starostnikov ter med njimi krepiti zavedanje o pomembnosti »treniranja« možganov.

S vključitvijo v projekt boste svojim varovancem omogočili spoznavanje tehnik in metod, ki omogočajo boljše pomnjenje ter delujejo kot preventiva pred boleznimi vezanimi na pešanje spomina. Ob tem pa ni za zanemarit dejstva, da gre za zabavno in zanimivo druženje ter aktivno preživljanje prostega časa.

seniormemeo                                                                       

PRIJAVA ORGANIZACIJE IN SKRBNIKA                                             

Prijavite se, tako da:

1. izpolnite pristopno izjavo

2. izpolnjeno pristopno izjavo   posredujete:

- na faks 0590 555 76 ali

- na mail info@memoriada.eu.

 

Katere organizacije se lahko pridružite? Dobrodošle so vse organizacije, ki na   kakršenkoli način delujejo v povezavi s starostniki (društva, NVO-ji, domovi   za upokojence,….)

 

DODATNE INFORMACIJE:

Več informacij dobite, tako da:

- nas pokličete na 051 244 399 ali 031 854 088 ali

-nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti   smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali

- nas obiščete na www.memoriada.eu.

Dosegljivi smo vsak delovnik med 8:30   in 15:30 uro.

Veselimo se sodelovanja z vami.

Mag. Vanja Jus, direktorica memoriade

EIC Univerzum Minerva Maribor

Prušnikova ulica 46, 2000 Maribor

Ali ste vedeli, da se tekmovalci miselnih športov uspešneje učijo?   Miselna tekmovanja so odlična pot do boljšega učenja. Naši možgani so kot   mišica, ki razvije neverjetno moč, če jo znamo pravilno trenirati in ravno   tehnike za urjenje spomina razvite za miselna tekmovanja znanstveno dokazano   delujejo.

Vključene organizacije bodo imele brezplačen dostop do znanj za izvedbo predtekmovanj   v pomnjenju in dostop do testov ter pristojnost, da izvedejo predtekmovanje.                                       

Učitelji mentorji, ki želijo trenirati starejše in poznati orodja, kako   se spoprijeti z reševanjem nalog se lahko prijavijo v program MEMORY  TRENER, ki   bo potekal v Mariboru, s pričetkom 15.09.2014.

 

Pridobitev naziva SeniorMEMO organizacija® je brezplačna.

 

Vključena organizacija v projekt SeniorMEMO®mora zagotoviti:

-   spoštovanje pravil tekmovanja, ki so javno objavljena na www.memoriada.eu

- tisk testov ter ocenjevanje le teh,

- posredovanje testov na EIC Univerzum Minerva Maribor,

- vodenje evidenc (prijave, rezultati).

Več informacij o prvenstvu v pomnjenju se nahaja na www.memoriada.si.

 

Predtekmovanja SENIORMemo®bodo izvedena sinhrono na sedežih vključenih organizacij  05.03.2015 in 12.03.2015..

Najboljši tekmovalci se bodo lahko   udeležili tradicionalnega 7. odprtega državnega prvenstva Slovenije v   pomnjenju MEMORIADA, bo potekalo v   soboto 21.03.2015, ter svetovnega prvenstva (WORLD   MEMORY CHAMPIONSHIPS) in tekmovanj v tujini kot so Welsh Open Champs,   Tokyo Friendly Open Champs, GB - Friendly Open Champs, Australian Open...

  • Aktualno

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..