Postanite miselni atlet (SeniorMEMO)

 

seniormemeo 

 

 

 

 Ali ste vedeli, da lahko s pravilnimi vajami za krepitev spomina zmanjšate verjetnost obolenja z demenco oz. pojav demence prestavite na kasnejši čas. Naši možgani so kot mišica, ki razvije neverjetno moč, če jo znamo pravilno trenirati in ravno tehnike za urjenje spomina razvite za miselna tekmovanja znanstveno dokazano delujejo.

 

Vzdrževanje miselnih aktivnosti bistveno pripomore k dobremu počutju posameznika in k pozitivni samopodobi. Vse prevečkrat pozabimo, da so tudi možgani mišica, ki potrebuje redno miselno aktivnost oziroma "telovadbo".

Tekmovanje v pomnjenju je namenjeno tako otrokom, kakor tudi starejši generaciji.  Poglavitna značilnost tovrstnih tekmovanj je, da ni namenjeno merjenju znanja, ampak temelji zgolj na spominskih sposobnostih. Ključni faktor, ki odloča o tem kakšne so naše spominske sposobnosti pa je trening. Obstaja veliko vaj s katerimi uspešno treniramo naše možgančke in krepimi svoje spominske kapacitete. Prav tako je tudi veliko trikov in metod, s katerimi spretno pripravimo naše možgane, da si  zapomnijo več informacij in podatkov.

Več informacij o samem tekmovanju si lahko preberete tukaj.

Predtekmovanja SENIORMemo®bodo izvedena sinhrono na sedežih vključenih organizacij  05.03.2015 in 12.03.2015. Prijavite se lahko pri skrbniku najbližje organizacije, ki sodeluje v projektu SeniorMEMO. Seznam organizacij si lahko pogledatetukaj.

Najboljši tekmovalci se bodo lahko   udeležili tradicionalnega 7. odprtega državnega prvenstva Slovenije v   pomnjenju MEMORIADA, bo potekalo v   soboto 21.03.2015, ter svetovnega prvenstva (WORLD   MEMORY CHAMPIONSHIPS) in tekmovanj v tujini kot so Welsh Open Champs,   Tokyo Friendly Open Champs, GB - Friendly Open Champs, Australian Open...

 

 

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..