Kako se je začelo

Zgodovina športa pomnjenja

  • Prvo svetovno prvenstvo je potekalo v soboto, 26. oktobra 1991 pod naslovom “Memoriada ’91”. Pod pokroviteljstvom kluba “The Brain Club” so tekmovanje sponzorirali centri Buzan (The Buzan Centres), ki svetovna prvenstva podpirajo še dandanes. 
  • Mednarodni avtor in lektor Tony Buzan, čigar knjige o možganih so navdušile nešteto ljudi, da razvijajo lastni latentni potencial, je pomagal pri organizaciji tekmovanj in sodeloval z vodilnimi strokovnjaki na področju pomnjenja, da so ustvarili pravila in standarde za različne discipline, ki so postale merilo za nadaljnja tekmovanja. 
  • Prvo mednarodno tekmovanje je bilo popoln uspeh, medijska pokritost pa je bila izjemna z več kot 65 predstavniki medijev, vključno z ekipo NBC. Posledična objava članka na prvi strani časopisa London Times je zagotovila, da je miselni šport nenadoma postal svetovni fenomen, ime prvega svetovnega prvaka, Dominica O'Briena, pa je postalo splošno znano. 
  • Ustanovili so tudi World Memory Sports Council (WMSC), Svetovni Svet miselnih športov, organ, ki upravlja ta šport po celem svetu in je končni razsodnik pravil, po katerih danes potekajo uradna tekmovanja. Pod pokroviteljstvom WMSC so svetovna tekmovanja potekala vsako leto in tudi zanimanje za ta šport je po celem svetu postopoma naraščalo.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..